Schermen en crossfit ook gekort

| Paul de Kuyper

Crossfitvereniging Hercules en schermvereniging Gascogne verliezen de subsidie van de Student Union. De schermers gaan door dit besluit mogelijk verder als ‘burgervereniging’. Eerder werd al bekend dat Vleugellam (zweefvliegen) en A la Kart (karten) worden gekort.

In totaal verliezen vier sportverenigingen hun subsidie van de Student Union, volgens bestuurder Berend Feldbrugge omdat de Union niet voldoende geld heeft om alle sporten te steunen. De voorzitters van Vleugellam en A la Kart reageerden hierop vol onbegrip. Zij vrezen voor de toekomst van hun vereniging.

Welke andere twee verenigingen werden geraakt door het Union-besluit was eind juni nog onduidelijk. Nu blijkt dat ook Hercules (crossfit, een fitnesscombinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek) en Gascogne (schermen) hun subsidie verliezen. Overigens worden de bedragen die de Student Union uitkeert niet in een keer stopgezet, maar in twee jaar afgebouwd naar nul.

Penningmeester Micha van Hees van Gascogne zegt het ‘jammer’ te vinden dat zijn vereniging (met 23 leden) de subsidie van 10.000 euro moet missen, maar hij begrijpt het wel. ‘Je kunt niet alle sporten steunen en dan vind ik het logisch dat ze eerst naar de kleinere verenigingen kijken. We moeten nog uitzoeken wat de gevolgen voor ons zijn, maar dit biedt ook kansen. Bijvoorbeeld om als burgervereniging verder te gaan. Als je aan de UT gebonden bent, kunnen alleen studenten lid worden, nu kunnen we ook andere leden werven.’

De voorzitter van crossfitvereniging Hercules was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.