'We scoren redelijk'

| Redactie

‘We worden niet finaal weggespeeld, maar we zijn ook geen top drie kandidaten.’ Zo vat Frouzan Soltani, student technische bedrijfskunde, het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) voor de UT-studenten samen. Afgelopen weekend was Nijmegen gastheer van het sportevenement waar de UT 'redelijke prestaties' (10e in het algemeen klassement) neerzette. Soltani deed mee met het volleyballen en was nauw betrokken bij de organisatie vanuit Enschede.

De afgevaardigde delegatie naar Nijmegen was kleiner dan ooit, weet Soltani. ‘We waren met een heren- en damesteam voetbal en volleybal, heren basketbal en een gemixt team voor badminton. Verder haddden we een vertegenwoordiging bij judo en schermen op de onderdelen floret en degen.’ Vervolgt: ‘Ik ben al jaren betrokken bij het GNSK en het was de laagste opkomst ooit. Niet alleen vanuit Enschede, ook het totaal aantal deelnemers was laag. Er zijn zelfs sporten afgezegd omdat er geen teams waren.’ Volgens de student ligt het bij de UT deels aan het ontbreken van een sportraad en het feit dat de UT zich richt op breedtesport en niet op topsport. ‘En, zo voor de tentamenperiode, kiezen veel studenten ervoor om te studeren. Je bent anders twee dagen kwijt aan het sporten.’

Desalniettemin kijkt Soltani terug op een ‘fantastisch, sportief weekend.’ ‘We horen bij elkaar. We zijn allemaal studenten die op hoog niveau sporten. Die formule omvat zoveel in mijn eigen leven. Het is voor mij het mooiste weekend van het jaar’, lacht ze.

Vrijdagavond was de aftrap met een borrel. ‘Die was dit jaar erg gezellig.’ Op zaterdag beginnen de wedstrijden. De vaste sporten zijn voetbal, tennis, basketbal, badminton, handbal, schermen, volleybal en squash. De vijf keuzesporten waren rugby, judo, ultimate frisbee, waterpolo en wielrennen. Op zondag volgen de finales die volgens Soltani langs de lijn druk bezocht werden.

Voor de UT geen finaleplek. ‘Het vrouwenteam van de UT had nog kans op een derde plek, maar eindigde op de vierde plaats. Bij waterpolo scoren we meestal goed, maar we hadden geen team dit jaar.’

Soltani zorgt vanuit Enschede voor de inschrijving van de teams en dat alle informatie van de GNSK-organisatie bij de teamcaptains terecht komt.

Positie van Enschede op de ranglijst:

Voetbal dames - 4

Voetbal heren - 6

Volleybal heren - 7

Vollebal dames - 6

Judo - 7

Badminton - 7

Basketbal heren - 10

Schermen - 4

Bij de foto: Pauzeren in het zonnetje met de dames en heren volleybal

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.