Nieuws gemist? Kick-In draait pilot & DroneTeam wil verbeteren in Engeland

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: RIKKERT HARINK
UT wil duizenden extra studenten opleiden voor regionale chipsector

De UT wil de komende jaren samen met de andere regionale onderwijsinstellingen duizenden extra studenten opleiden voor de microchipindustrie. Dat staat in een plan – ingediend door Twente Board – voor Project Beethoven, waarvoor de overheid 2,5 miljard euro beschikbaar stelt.

Lees meer.

Pilot Kick-In: doegroepen kiezen via markt en algoritme

De Kick-In commissie introduceert dit jaar een pilot om eerstejaars beter te matchen aan de doegroep van hun voorkeur. Dat gebeurt via een markt, die anders van opzet is dan in voorgaande jaren. Secretaris Lotte Weernink over het initiatief.

Lees meer.

Zeven opmerkelijke cijfers in het jaarverslag 2023

Het is jaarlijks een moloch van een document, het jaarverslag van de UT. U-Today spitte door het verslag van 239 pagina’s, op zoek naar de meest opvallende en opmerkelijke cijfers. Van 26 ongelukken tot 60 euro declareren.

Lees meer.

UT sorteert voor op reorganisaties bij eenheden

De UT bereidt zich voor op reorganisaties bij eenheden die financieel niet op koers liggen en ‘waar onvoldoende mogelijkheden zijn om tot krimp te komen’. Dat staat in een mail naar het hoger management van de universiteit, die in handen is van U-Today.

Lees meer.

Drone team ‘shooting for better than sixth place’ in England

DroneTeam Twente is participating in the IMechE UAS drone challenge this week. Reinis Jaunarajs, the Chief Electronics & Testing of the UT’s smallest student team, explains about the challenges, innovations, and ambitions of the student team.

Lees meer.

'We moeten ons goed realiseren dat de universiteit er is om studenten op te leiden'

Erik Horstman, universitair hoofddocent bij civiele techniek, won recent de Centrale Onderwijsprijs. Hij is trots en blij, maar blijft daar zeker niet in hangen. Horstman heeft een missie. ‘Een universiteit is er voor het onderwijs.’

Lees meer.

Hulpvraag UT-studenten steeg in collegejaar 2022-2023

Relatief meer UT-studenten zochten in collegejaar 2022-2023 hulp bij problematiek op het gebied van onderwijsgerelateerde zaken en persoonlijke omstandigheden. Dat blijkt uit het jaarrapport van Student Affairs Coaching & Counselling (SACC).

Roxy Dekker, The Dirty Daddies en Turfy Gang headliners introductieconcert

Roxy Dekker, The Dirty Daddies en Turfy Gang zijn de hoofdartiesten van het introductieconcert tijdens de Kick-In. Het gratis toegankelijke concert vindt plaats op woensdagavond 28 augustus, op de Oude Markt in het Enschedese stadscentrum.

Lees meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.