Nieuws gemist? Amnesty van Instagram verwijderd & aftrap StAf-toernooi

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

CO2-uitstoot UT gestegen: meer vluchten en geen compensatie meer

De CO2-uitstoot van de UT steeg van 6,6 kiloton in 2022 naar 8,1 kiloton vorig jaar, zo blijkt uit het onlangs verschenen CO2-footprintrapport. Die verschuiving komt met name door het niet compenseren van het gasverbruik via certificaten. Tegelijkertijd nam het aantal dienstreizen fors toe afgelopen jaar.

Lees hier.

In memoriam: Frans de Groot

Een vaderfiguur, geliefd bij UT-studenten én medewerkers en bovenal ijzersterk in zijn vak. Frans de Groot, sinds 2008 theatertechnicus in de Vrijhof, overleed vrijdag aan een hartstilstand. Hij werd 54 jaar. 'De Vrijhof zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn', reageert oud-collega Tineke Grootenboer.

Lees hier.

Is de UT nog altijd 'A man's world'?

Fleur Zomer sprak voor haar masterscriptie Communication Science met twintig vrouwelijke leidinggevenden op de Universiteit Twente over de rol die gender speelt in hun positie. ‘Toen ik hier aan begon was ik best naïef, ik had nooit gedacht dat er nog zulke traditionele patronen bestaan.’

Lees hier.

Studentenvoertuigen: van dikke BMW tot limousine

Van ‘burgerlijke’ koekblikken tot hulkachtige krachtpatsers; menig Enschedees huis, dispuut of vereniging heeft een eigen vervoersmiddel. Vier van deze voertuigen staan in dit artikel in de spotlight: hoe ze op de kop zijn getikt, welke broodnodige verbeteringen zijn toegevoegd en – natuurlijk – de capriolen die ze uithalen.

Lees hier.

Amnesty UTwente meermaals van Instagram verwijderd

Amnesty UTwente is tegen wil en dank niet meer te vinden op Instagram. De actiegroep tast in het duister waarom Meta – het moederbedrijf van Instagram – het account van Amnesty meermaals verwijderde. Ook werd de groep onlangs aangevallen in de binnenstad van Enschede.

Lees hier.

Aftrap StAf-toernooi: 'Kelderklasse, maar voelt als Champions League'

Het jaarlijkse StAf-toernooi ging maandagavond van start. De komende anderhalve maand beslechten de UT-studieverenigingen wie de best voetballende vereniging is. Een reportage langs de velden. ‘Bijna niemand kan voetballen, maar iedereen wil winnen.’

Lees hier.

Buitenzwembad vanaf 13 mei weer open

Het buitenzwembad op de campus opent 13 mei weer haar deuren. In de voorbije periode onderging het bad de gebruikelijke kleine onderhoudswerkzaamheden, waardoor het de komende maanden weer klaar is voor bezoekers.

Lees hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.