Nieuws gemist? Interview Ray Klaassens & uitkomsten welzijnsonderzoek

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Omstreden klimaatorganisatie pakt podium op de UT: 'Dit is bizar'

Een geplande bijeenkomst van de Stichting Tegenwind Noordoost Twente, aanstaande dinsdag in het Amphitheater in de Vrijhof, zorgt voor ophef. Reden is dat de protestbeweging het evenement samen met de omstreden klimaatorganisatie Clintel organiseert. Dat zorgt voor vragen op de universiteit, al is het nog niet zeker of het evenement überhaupt doorgaat.

Lees hier. 

Medewerker geeft UT opnieuw ruime voldoende, ondanks gestegen werkdruk

De UT krijgt een 7.4 als ‘rapportcijfer’ van haar medewerkers, maar bijna de helft van hen kampt met hoge of veel te hoge werkdruk. Het welzijnsonderzoek voor medewerkers was dit jaar anders van opzet, maar de uitkomsten zijn in lijn met die van voorgaande jaren.

Lees hier. 

Voor alumnus Ray Klaassens voelden zijn UT-jaren niet als studie, maar als werk

Hij is hét gezicht van de tv-serie Kamp van Koningsbrugge, houdt theatershows in uitverkochte zalen en zijn boek Groeipijn is een bestseller. Wat minder mensen weten is dat commando Ray Klaassens (51) ook UT-alumnus civiele techniek is, ook al voelde hij zich tussen 1997 en 1999 geen moment student.

Lees hier. 

'De UT is nog steeds een van de meest ondernemende universiteiten'

Bas Kerkwijk (52) is drie maanden directeur van Novel-T. Voor de alumnus chemische technologie is de cirkel rond met een terugkeer op de campus. Kerkwijk – die ook promoveerde aan de UT – wil verder bouwen op het fundament dat zijn voorganger Jaap Beernink legde.

Lees hier. 

Batalopers opgelet: koop schoenen op gevoel en drink bietensap (met mate)

Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel duidde dinsdagavond in het Amphitheater feiten en fabels over hardlopen. Studenten die eind mei deelnemen aan de Batavierenrace kregen van haar de laatste tips over wat wel en wat niet te doen.

Lees hier. 

'Universiteiten moeten stoppen met greenwashing KLM-plannen'

UT-wetenschappers protesteerden dinsdag tegen het logo van hun universiteit onder een manifest van de luchtvaartindustrie. Ook in Delft en Eindhoven leidt de steun van de TU’s voor het manifest tot opgetrokken wenkbrauwen.

Lees hier.  

'Ik krijg nu nog kippenvel als ik aan dat moment terugdenk'

We werken bijna iedere dag samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Michael Neys (38), HR-beleidsadviseur Diversity, Equity & Inclusion (DE&I).

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.