Keuzegids: 17 ‘excellente’ masters in wo en hbo

Veertien wo-masters en drie hbo-masters springen boven de rest uit, meldt de Keuzegids. Ze scoorden maximaal op alle onderdelen: inhoud, docenten, toetsing, sfeer en voorbereiding op de loopbaan.

Bij de universiteiten gooien vooral de masters in de vakgebieden economie & bedrijf en recht & bestuur hoge ogen, staat in de nieuwe Keuzegids Masters. De particuliere TIAS School for Business and Society had vorig jaar drie ‘excellente’ opleidingen in de lijst en nu vijf.

Bron: Keuzegids

In het hbo waren de masterstudenten wat zuiniger met hun oordeel. Vorig jaar scoorden daar acht masterstudies maximaal, tegen nu drie.

Bron: Keuzegids

Geen instellingenranglijst

De Keuzegids baseert zich op de Nationale Studenten Enquête die in het voorjaar van 2023 is afgenomen. Anders dan bij de bacheloropleidingen zijn er voor masters geen cijfers beschikbaar over uitval en studietempo. Ook zeggen deskundigen bij de accreditatie niet meer welke opleidingen uitblinken.

Om die reden maakt de redactie sinds 2020 geen ranglijst met beste instellingen voor masters. De Keuzegids wil rankings op minstens twee bronnen baseren.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.