Nieuws gemist? Dutten in de bieb & geen Vici voor UT

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Een dutje in de bieb? Het kan!

In de universiteitsbibliotheek staat sinds kort een slaapcabine, waarin vermoeide studenten en medewerkers twintig minuten kunnen ‘dutten’. Het idee komt voort uit het University Innovation Fellows-programma (UIF) en is bedacht door studenten.

Lees meer. 

'Tweederde delen door vier? De student wist het niet'

Uit nieuw onderzoek van de Onderwijsinspectie blijkt dat het slecht gesteld is met de wiskunde- en rekenvaardigheden van middelbare scholieren. Anton Stoorvogel, opleidingsdirecteur technische wiskunde, is niet verrast door de uitkomsten en merkt de gevolgen op de UT.

Lees meer.

Rookverbod op campus: handhaven lukt niet, zeggen instellingen

Universiteiten en hogescholen vinden het rookverbod op de campus niet te handhaven. Ze nemen boetes voor lief of ze vechten die aan. Maar volgens het ministerie moeten ze gewoon hun ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ nemen.

Lees meer.

Geen Vici voor UT, veel beurzen naar vrouwen

Van de 35 Vici-beurzen die wetenschapsfinancier NWO vandaag toekent aan toponderzoekers, gaan er twintig naar vrouwen. In totaal waren er 337 aanvragen ingediend. Geen van de beurzen gaat naar een UT-wetenschapper.

Lees meer. 

Overheid was blind voor mens en recht: lessen voor strijd tegen fraude met basisbeurs

In een blinde strijd tegen fraude heeft de overheid mensen vermorzeld, staat in een schokkend rapport dat een parlementaire enquêtecommissie maandag heeft uitgebracht. Welke lessen zijn er voor de studiefinanciering?

Lees meer.

Drum-'n-bass-feest Printerwerken debuteert op campus

Een nieuw evenement op de UT zag dinsdagavond het levenslicht: Printerwerken. Acht UT-studenten transformeerden Zilverling-borrelruimtes MBasement en AbScInt in een drum-’n-bass-tempel. Na een eerste besloten editie voor studievereniging Scintilla en genodigden, staat een open vervolgfeest al op de planning.

 Lees meer.

Twentse zonneboot staat in Zeeuws techniekmuseum

De allereerste zonneboot – de Conrad Solar Boat Twente – gebouwd door Solar Boat Twente staat sinds kort in het Industrieel Museum Zeeland. ‘Zo kunnen mensen zien wat we als studenten kunnen bereiken’, zegt teammanager Vera Ottens.

Lees meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.