Rinke Zonneveld lid raad van toezicht

| Redactie

Rinke Zonneveld treedt op 1 januari toe tot de raad van toezicht van de Universiteit Twente. Hij volgt Joep van Beurden op, die sinds 2016 deel uitmaakt van de RvT. Zonneveld is voor vier jaar benoemd.

Zonneveld (52) is CEO van Invest-NL, de nationale financierings- en ontwikkelingsinstelling. Hij begon zijn carrière bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waar hij onder meer directeur Industriebeleid en Ondernemerschap was. Eind 2013 werd hij directeur van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland.

Zonneveld heeft de afgelopen jaren toezichthoudende, bestuurlijke en adviserende rollen vervuld bij onder meer kennisinstellingen, campusorganisaties, innovatieprogramma’s en in de financiële sector.

De raad van toezicht bestaat uit vijf personen. Naast Zonneveld zijn dat Sylvia Butzke (voorzitter), Matthias Wessling, Nienke Boersma en Jan Kimpen.

De RvT houdt toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit en het adviseert het college van bestuur. Ook vervult de RvT de leidinggevende rol voor het college van bestuur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.