Nieuws gemist? Geen Create Tomorrow in 2024 & ATLAS tien jaar

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Streep door Create Tomorrow in 2024

Opnieuw is het niet gelukt een commissie te vinden voor de organisatie van studentendenktank Create Tomorrow. Het evenement gaat daarom niet door in 2024, besloot de Student Union.

Lees hier meer.

Een krappe voldoende voor technische wiskunde, hoe zit dat?

Een opvallende beoordeling voor technische wiskunde in de Keuzegids Universiteiten 2024 vorige week: van topopleiding naar een krappe voldoende. ‘Op sommige punten kan ik mij vinden, op andere totaal niet’, luidt de mening van opleidingsdirecteur Anton Stoorvogel.

Lees hier meer.
‘Niet iedere student kan vrijheid zelfsturend leren aan

University College Twente, ATLAS, hield afgelopen woensdagmiddag een paneldiscussie ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van de opleiding. In hun thuishaven Drienerburght spraken docenten en alumni over zelfsturend leren.

Lees hier meer.

UT stelt tekort bij: ‘slechts’ 8,7 miljoen verwacht

Volgens de laatste cijfers koerst de UT dit jaar af op een tekort van 8,7 miljoen, zo blijkt uit de managementrapportage tot en met oktober. Het grote verschil ten opzichte van het eerder verwachte tekort van 17 miljoen euro komt vooral door incidentele resultaten, zoals een hogere rente en lagere energiekosten.

Lees hier meer.

Oproep: ‘Benoem tweehonderd vrouwen extra tot hoogleraar'

Er moeten in 2036 evenveel mannelijke als vrouwelijke hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten werken. Dat gaat echter niet vanzelf. Dat staat in de nieuwe Monitor vrouwelijke hoogleraren.

Lees hier meer.

'Als je niet goed kunt lezen, weet je ook niet of informatie betrouwbaar is'

UT-onderzoekers Martina Meelissen, Nathalie Maassen en Jolien Valk van de vakgroep Cognition, Data and Education (CODE) vervulden een grote rol in het internationale trendonderzoek PISA-2022, dat dinsdag werd gepubliceerd. Belangrijkste conclusie: Nederlandse scholieren van vijftien jaar scoren slecht op lezen en het niveau is hard achteruitgegaan.

Lees hier meer.

UT-student haalt Parkrun naar Enschede

UT-student Jorn de Jong wil het fenomeen Parkrun naar het Van Heekpark in Enschede halen. Hij wil vanaf 2024 beginnen met dit wekelijkse rondje hardlopen, joggen of wandelen van 5 kilometer, dat wereldwijd wordt beoefend.

Lees hier meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.