UT-student haalt Parkrun naar Enschede

| Redactie

UT-student Jorn de Jong wil het fenomeen Parkrun naar het Van Heekpark in Enschede halen. Hij wil vanaf 2024 beginnen met dit wekelijkse rondje hardlopen, joggen of wandelen van 5 kilometer, dat wereldwijd wordt beoefend.

De vrijwilligers van de Parkrun. UT-student Jorn de Jong (derde van links) hoopt dat veel UT’ers meedoen aan dit wekelijkse evenement in het Van Heekpark.

In Nederland werden de eerste kilometers van de run gelopen in de lente van 2020. Op dit moment kent Parkrun in ons land twintig locaties, met Enschede als nummer 21 dus op komst.

Elke zaterdagochtend om klokslag negen uur krijgen deelnemers de gelegenheid om in georganiseerd verband 5 kilometer te rennen, te joggen of te wandelen. Dat gebeurt met tijdwaarneming en zonder tijdslimiet. Niemand finisht dus als laatste. ‘Beginner of gevorderde, leeftijd, snelheid of conditie, iedereen kan meedoen. Dat maakt het sportieve evenement ook zo leuk’, zegt De Jong, student toegepaste wiskunde aan de UT.

De Jong (23) hoopt dat veel studenten en medewerkers van de UT meedoen aan Parkrun. ‘Op de UT wordt veel gerend en gewandeld. Kijk maar eens naar de vele hardlopers op U-Track, het grote aantal deelnemers aan de Batavierenrace en de vele medewerkers die in de pauze wandelen. Het is voor studenten van de UT ook goed om eens wat vaker buiten de campus te kijken. Velen zien de campus als hun huis, maar ik vind dat je actief de buitenwereld moet opzoeken om andere mensen te leren kennen. Daarvoor is Parkrun ideaal’, aldus de student, die zelf ook op de campus woont. ‘Het Van Heekpark is ideaal om in te lopen. Er is veel natuur en het ligt ook nog eens dicht bij de UT.’

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden in de whatsappgroep.

Aanmelden voor Parkrun

Iedereen mag gratis meedoen aan de Parkrun. Om de wandel- en rentijden van Parkrun bij te houden, kunnen deelnemers zich eenmalig aanmelden via de website. ‘Aanmelden is niet verplicht, maar dan worden de tijden niet opgeslagen’, zo legt Jorn de Jong uit. Meer informatie: www.parkrun.com.nl

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.