UT-alumnus aangesteld als verkenner voor kabinetsformatie

| Redactie

Gom van Strien (72) wordt verkenner in de beginfase van de kabinetsformatie. Het Eerste Kamerlid van de PVV studeerde tussen 1976 en 1978 aan de UT.

Update 27/11, 10:16 | Van strien stopt

Gom van Strien legt zijn taken neer als verkenner. Dat naar aanleiding van berichtgeving van NRC, waarbij de UT-alumnus in verband wordt gebracht met fraude bij zijn oud-werkgever, een dochterbedrijf van de Universiteit Utrecht en het ziekenhuis UMC Utrecht.

Van Strien studeerde zes jaar natuurkunde in Nijmegen, voordat hij twee jaar de opleiding bedrijfskunde volgde aan de UT. Hij werkte in zijn carrière jarenlang voor de faculteit diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

Op verzoek van de PVV, de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen, gaat Van Strien onderzoeken welke coalities er tot de mogelijkheden behoren. Het Eerste Kamerlid (PVV) bepaalt tevens waar de eerste gesprekken met de fractievoorzitters over gaan. De formatie bestaat uit drie fases: de verkenningsfase, de informatiefase en de formatiefase.

Vinod Subramaniam, collegevoorzitter van de UT, reageerde donderdag met een brief aan de UT-gemeenschap op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Hij gaf aan bezorgd te zijn, maar benadrukte dat de UT ‘een open en inclusieve gemeenschap is en blijft’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.