Boerderij Bosch: van clubhuis naar multifunctionele gebruikersruimte

| Peter Koehorst

De muren van staan er nog. Verder is er weinig wat nog refereert aan het eens zo gezellige clubhuis van personeelsvereniging UT-Kring. ‘Boerderij Bosch wordt een multifunctionele gebruikersruimte’, zegt Dirk de Groot, de voorzitter van UT-Kring.

Dirk de Groot.

Vier jaar is het onderkomen al dicht. Dat de 150-jarige Boerderij Bosch een pand met cultuurhistorische waarde is, helpt ook niet mee voor een snelle verbouwing. ‘Dus vele aanpassingen aan de oorspronkelijk bouw moeten eerst worden goedgekeurd’, verzucht De Groot. De belangrijkste reden om te verbouwen was de slechte ventilatie. Met corona in het achterhoofd geen onbelangrijk item.

Maar: de nieuwe planning laat zien dat rond eind mei/begin juni volgend jaar de deuren open kunnen in plaats van de zomer 2022, zoals ooit de planning was. Het is kijkend naar de huidige staat nog moeilijk voor te stellen hoe Boerderij Bosch er uiteindelijk uit komt te zien. De Groot toont een afbeelding. We zien een compleet vernieuwde boerderij met oude en nieuwe elementen waarvan vooral de buitenkant nog herkenbaar is.

(Tekst gaat verder onder de illustratie.)

Meer bezoekers

Niet alleen de personeelsvereniging gaat gebruik maken van Boerderij Bosch. ‘Iedereen is welkom om activiteiten te houden’, aldus De Groot. ‘Zo willen we meer bezoekers trekken door onder meer lezingen te houden. Ook borrels, feesten en promoties zijn mogelijk. We gaan zo van een clubhuis naar een multifunctionele gebruikersruimte, waarbij de personeelsvereniging de belangrijkste gebruiker wordt’, legt De Groot uit, die tijdens de laatste jaarvergadering weer benoemd is voor twee jaar als voorzitter van de UT-Kring en daarmee zijn zevende jaar ingaat.

Vertrouwde stek

Het nieuws dat er schot zit in de verbouwing werd tijdens de algemene ledenvergadering met bijval ontvangen door de leden van de UT-Kring. Nog een paar maanden, en dan kunnen ze weer naar hun vertrouwde stek. Niet dat ze de afgelopen vier jaar UT-Kring in de steek hebben gelaten. Integendeel: het aantal leden ligt op zo’n achthonderd. ‘Een heel mooi aantal’, vindt De Groot. ‘We gaan natuurlijk voor meer. Dat gaat ook lukken, want het aantal activiteiten bouwt zich op.’

Ook de gepensioneerdenvereniging Gewis is blij als de deuren weer openen. Die club hunkert naar een eigen plek volgens De Groot. Zowel de leden van UT-Kring als Gewis waren betrokken bij het maken van de vernieuwingsplannen.

Het doel van de personeelsvereniging blijft onveranderd: verbinding. Zo is er elke donderdagmiddag een inloopborrel bij Het Sportcentrum. ‘Je merkt dat er behoefte is aan sociale contacten’, aldus De Groot. Bij de inloopborrel zijn trouwens ook niet-leden welkom.

Na de verbouwing is het voorlopig wel klaar met de vertimmeringen. De Groot: ‘De nieuwe Boerderij Bosch gaat zeker de komende vijftig jaar mee.’

Samenwerking en activiteiten

De faculteit ITC heeft met de verhuizing van de binnenstad naar de campus haar eigen personeelsvereniging meegenomen. De Groot heet ze van harte welkom. ‘Nee, van een fusie is geen sprake, wel van een samenwerking. Zo vieren we samen Sinterklaas en gaan we met elkaar plus gepensioneerdenvereniging Gewis op dagtrip naar de kerstmarkt in Düsseldorf.’

Verder is er op woensdag 22 november een lunchlezing van hoogleraar Mark van der Meijde over het Living Innovation Lab. Op vrijdag 24 november wordt er Marokkaans gekookt in de Twentsche Foodhal en een dag later is er een Sinterklaasfeest.

Klik hier voor het complete programma.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.