Universiteitsbibliotheek vanaf 1 oktober langer open

| Stan Waning

De universiteitsbibliotheek verruimt de openingstijden vanaf 1 oktober. Studenten kunnen dan op doordeweekse avonden tot 23.30 uur blijven studeren. Het stijgende bezoekersaantal ligt ten grondslag aan de wijziging.

Een recordaantal bezoekers vond vorig jaar zijn weg naar de universiteitsbibliotheek in de Vrijhof. Het ging om maar liefst 468.685 mensen. Van een echt capaciteitsprobleem in de bieb is geen sprake, maar door de stijgende trend zocht de bieb naar mogelijkheden om uit te breiden. ‘Fysiek uitbreiden is niet mogelijk, dus zochten we naar ruimte om op een andere manier uit te breiden. We begrepen dat studenten vooral in de avond graag extra studieruimte wilden, dus is voor een langere openingstijd gekozen’, vertelt Lisalotte van der Tas, teamcoördinator bij het Learning Centre.

Van der Tas zegt dat het verruimen van de openingstijden past in een landelijke trend. ‘Op andere universiteitsbibliotheken zie je het ook. Sterker nog, op sommige instellingen kun je tot nog later studeren in de bibliotheek. Of is de bieb 365 dagen per jaar open.’ Volgens Van der Tas zorgen de nieuwe openingstijden niet voor personeelsuitdagingen in de bibliotheek. ‘In de avonden werken voornamelijk studenten achter de balie, dat levert geen problemen op.’

Vanaf 1 oktober is de bieb op doordeweekse dagen geopend van 8.30 uur tot 23.30 uur. In het weekend blijven de openingstijden hetzelfde: van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.