Onderzoeksafdeling Nobian verhuist naar de campus

| Redactie

Zoutwinbedrijf Nobian verhuist zijn volledige onderzoeksafdeling van Deventer naar de campus van de UT. Het gaat om zo’n twintig onderzoekers die vanaf volgend jaar hun intrek nemen in The Gallery.

Verzamelgebouw The Gallery wordt momenteel fors uitgebreid vanwege de komst van Nobian. De begane grond wordt betrokken bij het gebouw, waarmee er 4000 vierkante meter aan ruimtes toegevoegd wordt. The Gallery biedt onderdak aan onder andere het DesignLab van de UT, Novel-T, start-ups en andere bedrijven.

De onderzoekers van het Nobian houden zich bezig met zoutwinning, zoutchemie, electrochemie en procestechnologie. De samenwerking tussen de UT en het bedrijf is niet nieuw: ze werken al samen in projecten als onderdeel van het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT). Ook maakt Nobian – vroeger bekend onder de naam Akzo – gebruik van de faciliteiten in het Hogedruklab. Daarnaast is Nobian een van de partners van de UT Entrepreneurial Challenge. Het bedrijf biedt ook een deeltijdleerstoel aan op het gebied van membraantechnologie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.