Prijzenregen bij zevende editie UT Challenge

| Redactie

Niet één maar drie projecten zijn winnaar van de zevende editie van de UT Entrepreneurial Challenge, gistermiddag in het Muziekcentrum Enschede. De hoogste geldprijs à 5.000 euro ging naar 3D Medical Support in de categorie start-ups.

Foto: de winnaars van de UT Challenge 2023.

Er werden in het Muziekcentrum drie zogenaamde ‘categorieprijzen’ vergeven. 3D Medical Support won in de categorie ‘Start-up’. Het bedrijf gebruikt 3D-printtechnologie om op maat gemaakte producten te ontwikkelen die medische professionals ondersteunen. Naast de categorieprijs ter waarde van 5.000 euro won de jonge onderneming de ASML Makers Award (2.500 euro) én de Creative Mules Kickstart Award.

J58 pakte de winst in de categorie ‘Prototyping’ (4.000 euro). Het bedrijf ontwikkelt een handbewogen rolstoel, waarmee gebruikers zich staand kunnen voortbewegen. Ook ging de start-up met de Oost NL Impact Award en de Audience Award (5.000 euro) naar huis, bij de laatste draait het om de meeste stemmen vanuit het publiek. De derde categorieprijs voor ‘Ideation’ (3.000 euro) ging naar Treetune. Zij ontwikkelden een plan waarmee ze bomen in steden willen redden.

Ook werd duidelijk dat het team van AiCall de UT mag vertegenwoordigen tijdens de 4TU Impact Challenge. Tot slot ging de Shell Energy Transition Award naar AMACHAN. In totaal namen er 91 projecten deel aan de UT Challenge. In een zaal met 350 aanwezigen wisten de drie winnaars de jury, die bestond uit Rainer Harms, Miriam Iliohan en Cindy Marsman te overtuigen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.