Euros met zeven teams naar Varsity

| Redactie

Roeivereniging Euros reist aanstaande zondag met zeven teams af naar Houten, waar de 139e editie van de Varsity wordt gehouden. De leden hopen op een succesje zoals vorig jaar, toen er goud werd gepakt in de DG4+ klasse.

De roeiers van Euros doen zondag mee in meerdere klassen, maar de focus ligt bij de Varsity zoals altijd op de hoofdnummers: de Oude Vier en de Dames Vier. De kans op succes in die nummers is voor Euros niet groot. De kleine club kan nou eenmaal moeilijk opboksen tegen het roeigeweld van grote verenigingen uit Amsterdam, Delft en Utrecht, waar regelmatig olympische klasse aan boord zit. In 1995 noteerde Euros een unieke prestatie door met de Oude Vier de titel in de wacht te slepen.

Toch reist Euros niet voor spek en bonen naar Houten. In de hoofdnummers hoopt de vereniging zoveel mogelijk concurrentie te bieden en de finales te halen en wellicht valt er net als tijdens de vorige editie een medaille te halen in een andere klasse van de grootste en oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland.  

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.