Wisselende resultaten Euros op Varsity

| Stan Waning

De zeven Euros-teams behaalden gisteren wisselende resultaten op de 138e editie van de Varsity. De Oude Vier werd laatste, terwijl de Dames Vier meerdere teams achter zich liet. Voor roeister Ilse Akkermans was het een bizarre week.

De aanvankelijke Dames Vier, met Ilse Akkermans (staand).

Akkermans, studente Industrial Design, blikte twee weken geleden enthousiast vooruit op de Varsity. Ze zou op haar 23e verjaardag als jongste lid aan boord van de Dames Vier roeien op het Amsterdam-Rijnkanaal. ‘Maar drie dagen voor de wedstrijd kreeg ik bericht van de Varsity dat ik niet mee mocht doen. Ik volgde in het verleden een minor in Delft en roeide toen tijdelijk voor Proteus-Eretes, dat is blijkbaar niet toegestaan. Ze zien dat als verraad.’

De boodschap van de Varsity noopte Euros er toe om een wijziging in de Dames Vier door te voeren. Ilse Schieven verving haar naamgenote en in die samenstelling presteerde de Dames Vier goed. Het liet namelijk vier teams achter zich, al was dat niet genoeg voor de A-finale. De Oude Vier stelde teleur en eindigde op de laatste plaats.

Akkermans kon haar aanvankelijke teleurstelling in Houten omzetten in vreugde, want ze mocht wel meeroeien bij de DG4+ klasse. In die klasse won Euros de A-finale, door het Amsterdamse Nereus met 1,46 seconde achter zich te laten. ‘Ontzettend mooi natuurlijk. De voorwedstrijd was pittig, want door de wind sloegen veel golven tegen de boot, maar we presteerden gelukkig goed. Langs de kant was het ook genieten. Ondanks het wisselvallige weer waren de tribunes vol en veel mensen fietsten mee. Dat was leuk om te zien’, aldus Akkermans.

uitslagen

A-finale Dames Vier

  1. Nereus
  2. Laga
  3. Skøll

A-finale Oude Vier

  1. Nereus
  2. Laga
  3. Saurus

Overige teams Euros

EJL 4e plek A-finale (geen voorwedstrijd)
EJLD 2e plek in voorwedstrijd,  6e plek A-finale
EJZ 1ste in de voorwedstrijd, 3e plek in de A-finale
EJD 1ste in de voorwedstrijd, 2e plek in de A-finale

Alle uitslagen van de 138e editie van de Varsity.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.