Solar Team borduurt met tiende auto voort op succes voorganger

| Redactie

Solar Team Twente presenteerde deze week in het pand van bierbrouwerij Grolsch de tiende zonneauto uit zijn bestaan: RED-X. De auto lijkt in alle opzichten op zijn voorganger RED Horizon, waarmee het Twentse team in Marokko imponeerde.

Photo by: Cas van Laar

Sterker nog, om verschillen te ontdekken in beide auto’s is een timmermansoog nodig. De auto is wederom kogelvormig en aan de herkenbare rood met witte kleuren is niet getornd. De verandering – als het goed is verbetering – zit hem vooral in de details, maar daarover hult het team zich nog in nevelen, om de concurrentie niet wijzer te maken dan nodig.

De RED-X is de tiende zonneauto van Solar Team Twente, vandaar de X in de naam. Met de auto hopen de studenten in oktober te winnen tijdens de World Solar Challenge in Australië. Met voorganger RED Horizon zegevierde de equipe in oktober 2021 op de Solar Challenge Marokko. ‘Alles wat gepresenteerd is door het team is met ons doel voor ogen. Om met de tiende zonneauto van Solar Team Twente in de tiende maand van het jaar, als nummer één te finishen. Met RED-X gaan wij het doen’, aldus teammanager Kirsten Bouwman.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.