Extreme drukte verwacht op de campus: ‘Pas je reistijd aan’

| Redactie

De UT verwacht donderdag aan het einde van de middag ‘extreme drukte’ op en rond de campus. Dit in verband met een wedstrijd van FC Twente en de staking in het openbaar vervoer.

Photo by: Rikkert Harink

FC Twente speelt vanaf 18.45 uur in een uitverkochte Grolsch Veste een bekerduel tegen Ajax. Normaalgesproken reizen er naar schatting zo’n vierduizend fans per trein naar het stadion, maar omdat het openbaar vervoer staakt moet die groep een alternatief verzinnen. Dat de wedstrijd vlak na de avondspits begint zorgt voor nog grotere problemen.

De UT verwacht daarom extreme drukte op en rond de campus. ‘De verwachting is dat het vanaf 16.30 uur erg druk wordt. Ook op wegen van en naar de campus moeten mensen rekening houden met flinke vertraging. Pas zo nodig je reistijd aan als je in de middag naar de campus moet, of na afloop van bezoek aan de UT naar huis wil. Ga als dat kan met de fiets om overlast van het verkeer te voorkomen’, aldus de UT op de website.

Ook na de wedstrijd verwacht de UT grote drukte. De wedstrijd duurt tot 20.30 uur, of mogelijk een half uur of drie kwartier later als er een verlenging volgt. Zoals altijd kunnen bezoekers van een wedstrijd van FC Twente parkeren op het terrein van de UT. Vanaf de campus rijden er pendelbussen naar het stadion.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.