Green Team Twente genomineerd voor KIVI Award

| Redactie

Green Team Twente is genomineerd voor de Engineering Student Team Award van ingenieursvereniging KIVI. Daarnaast is UT-alumna Jacquelien Scherpen kanshebber voor de titel Ingenieur van het Jaar 2023. De bekendmaking van de Prins Friso Ingenieursprijs is op 15 maart.

De Gemini DKS.

De studenten van Green Team Twente werken aan hun eerste raceauto, de Gemini DKS. Met de snelle waterstofauto hopen ze de Formula Student-competitie te winnen. Het eerste succes is alvast binnen: samen met Core Changemakers en !mpact, beiden van de TU Eindhoven, zijn de Twentse studenten genomineerd voor de KIVI Engineering Student Team Award. Vorig jaar ging de prijs naar MSP Maastricht. Het Limburgse team ontwikkelde een pil voor koeien, waardoor de dieren minder methaan uitstoten.

Naast het Twentse studententeam is UT-alumna Jacquelien Scherpen in de race voor de titel Ingenieur van het Jaar 2023. Ze studeerde toegepaste wiskunde aan de UT en promoveerde eveneens in Twente. Momenteel is Scherpen hoogleraar en directeur van het Engineering Center aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze neemt het op tegen Kerusha Lutchmiah en Simone de Rijke. Vorig jaar ging de prijs naar Marijn van Rooij, medeoprichter en technisch directeur van Ocean Grazer. In 2021 werd UT-onderzoeker David Fernandez Rivas verkozen tot Ingenieur van het jaar.

De KIVI Engineering Student Team Award en de Prins Friso Ingenieursprijs (de Ingenieur van het Jaar) wordt op 15 maart bij het Nederlandse bedrijf Boskalis bekend gemaakt. Zowel een vakjury als het publiek bepalen de uiteindelijke winnaars.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.