Van Damme-beurs naar Nicole Vermeulen

| Redactie

UT-alumna Nicole Vermeulen ontvangt dit jaar de Marina van Damme-beurs ter waarde van 9.000 euro. De jury selecteerde de Supply Chain Leader van Shell uit 22 kandidaten op basis van ambitie, passie en doelgerichtheid. De beurs werd voor de twintigste keer toegekend.

Photo by: Gerrit Vermeulen

Vermeulen, alumna International Business Administration, werkte in het verleden zowel bij de grote bedrijven Essent en P&G als bij kleine bedrijven en scale-ups. De voorbije tien jaar werkte ze voor Shell. Als Supply Chain Leader richt ze zich op de energietransitie. Ze vervulde onder andere een rol bij het project Holland Hydrogen: de bouw van een groene waterstoffabriek op de Maasvlakte. Vermeulen is als gastdocent actief in het onderwijs en als mentor in een aantal vrouwennetwerken.

De alumna geeft aan dat het haar drijfveer is om zowel diversiteit als transitie positief te beïnvloeden in de energie-industrie. Om die ambitie waar te maken wil ze de enige geaccrediteerde opleiding voor non-executive board members gaan volgen in London. De beurs gebruikt ze om die opleiding mede te financieren. Mariëlle Feenstra, alumna bestuurskunde, ontvangt de runner-up beurs. Zij werkt als postdoc bij de TU Delft en als wetenschappelijk directeur 75inQ.

MARINA VAN DAMME

De Marina van Damme-beurs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ambitieuze UT-alumna om haar carrière vooruit te helpen. Marina van Damme-Van Weele, die in 1965 als eerste ingenieur aan de UT (toen nog THT geheten) promoveerde, stelt de beurs ter beschikking. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 9.000 euro en een oorkonde. De prijs wordt uitgereikt tijdens de dies natalis in mei 2023.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.