Bastille voor Oranje omgetoverd tot Holland House

| Stan Waning

In de Bastille kunnen Oranjefans vanaf volgende week samen WK-voetbalwedstrijden van het Nederlands Elftal kijken. De Student Union heeft in het Atrium samen met Business Days Twente een Holland House opgetuigd.

In een ver verleden keken studenten en medewerkers regelmatig wedstrijden van Oranje op een EK of WK samen. Dat gebeurde dan op het Ganzeveld. Door corona, een zwakke kwalificatie van Oranje of een ontbrekende organisatie gebeurde dat de laatste jaren niet, maar de SU en Business Days Twente vinden het een geschikt moment om het grote scherm weer van stal te halen. ‘Het WK-voetbaltoernooi is een mooie kans om de UT-gemeenschap weer eens samen te laten komen. Om na het werk met een biertje en een bitterbal gezellig samen voetbal te kijken’, vertelt Harro Beens van de Union.

Poulefase

In eerste instantie worden alleen de drie poulewedstrijden van Oranje uitgezonden. Die zijn maandag 21 november (17.00 uur), vrijdag 25 november (17.00 uur) en dinsdag 29 november (16.00 uur). ‘Het scheelt dat die duels allemaal in de namiddag zijn, het beste moment om samen te kijken. Mocht Oranje de poulefase doorkomen, dan gaan we bekijken of we ook die duels uitzenden. Dat is afhankelijk van datum en speeltijd.’

Omstreden toernooi

In tegenstelling tot de toernooien die eerder in de buitenlucht op het Ganzeveld werden uitgezonden, gebeurt dat nu binnen. Dat heeft alles te maken met de bijzondere keuze van de FIFA om het toernooi in Qatar te organiseren en dus in de winter te houden. Een toernooi dat sowieso al de boeken ingaat als het meest besproken en twijfelachtige toernooi ooit. Meerdere (horeca)bedrijven boycotten het toernooi om die reden. Beens: ‘Daar hebben wij ook over nagedacht. Wij plaatsen ergens de komende dagen nog een post, om te benadrukken dat ook wij vinden dat er aandacht moet zijn voor de problemen in Qatar. Wij vinden alleen niet dat we daardoor niet samen met de gemeenschap naar de wedstrijden kunnen kijken. We hopen dat veel studenten en medewerkers komen.’


Senegal – Nederland is aanstaande maandag de eerste wedstrijd die in de Bastille wordt uitgezonden. Het duel begint 17.00 uur en iedereen is welkom.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.