Hypermoderne gameruimte geopend in de Bastille

| Stan Waning

Met enige vertraging is de Predator Esports lounge vandaag geopend. In de ruimte waar jaren geleden restaurant De Stek zat, kunnen gameliefhebbers nu terecht om er zo optimaal mogelijk te gamen.

Aanvankelijk wilden de Student Union, Blueshell Esports en Esports Team Twente – kartrekkers van het project – de ruimte al openen in 2021. ‘Maar we hadden meer moeite met de financiering dan gedacht’, vertelt Idwer de Vries, die namens het Esports Team betrokken is bij de totstandkoming van de ruimte.

Ondanks de vertraging is hij trots op hoe De Stek onherkenbaar is omgetoverd tot een hippe ruimte, met verlichting in felle kleuren, een grote bar, meerdere gamebooths en vele snelle computers. ‘De ruimte boven is nog niet helemaal af, maar op termijn willen we daar analytici uitnodigen die hun licht laten schijnen op een gamewedstijd. Net als je op televisie ziet bij voetbaluitzendingen. Ook is er ruimte ingericht voor commentatoren.’

De UT is sinds vandaag de eerste universiteit van Nederland met zo’n gameruimte. De komst van de lounge heeft meerdere doelen. Allereerst kan het als fysieke ontmoetingsplek fungeren voor toernooien met andere universiteitsteams. Daarnaast helpt de ruimte het Esports Team om meer dataonderzoek te doen naar gamen, dat aansluit bij de minor van universitair docent Guido Bruinsma. ‘En we kunnen de ruimte ook verhuren. Stel dat een voetbalteam van Drienerlo een middagje FIFA wil spelen, onder het genot van een biertje aan de bar. Dan kan dat’, aldus De Vries.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.