Wisselende resultaten Solar Team op Belgisch circuit

| Redactie

Solar Team Twente noteerde dit weekend wisselende resultaten op de iLumen European Solar Challenge in het Belgische Zolder. Het Twentse team reed met twee auto’s mee in de 24-uurs race. Red E eindigde op het podium, Red Horizon behaalde een achtste plaats.

Photo by: Solar Team Twente

De race verliep voor Red E lange tijd voorspoedig. In de slotfase ontstond er door waterschade een accuprobleem, waardoor de auto eerder naar binnen moest. Desondanks werd een derde plaats behaald.

Met Red Horizon eindigde het team op een achtste plaats. Als één van de weinige auto’s reed het voertuig op drie wielen en dat zorgde voor minder grip op de circuitondergrond. Vandaar dat Red Horizon meermaals spinde, met cosmetische schade tot gevolg. Dat resulteerde er in dat Red Horizon vijf uur binnen moest blijven staan. Het positieve was dat de auto geen enkele keer de pitstop in hoefde om op te laden, aldus het team na afloop over de race. 

De iLumen European Solar Challenge is een 24-uurs race voor zonneauto’s, met een challenge- en cruisecategorie. Solar Team Twente reisde met 55 teamleden af naar Zolder om met Red E – de laatste auto die in Australië meedeed – en met Red Horizon te racen. Met de laatstgenoemde auto won het team in oktober de Solar Challenge Morocco. Het doel van de 24-uurs race is om aan te tonen dat zonneauto’s onder dag- en nachtomstandigheden urenlang kunnen rijden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.