Lustrumkunstwerk ‘The Head’ komt naar campus

| Redactie

Het transport van The Head zorgt voor de nodige logistieke hoofdbrekens. In de nacht van maandag op dinsdag wordt het kunstwerk, dat bijna tien meter hoog is, van de atelier in Rotterdam naar de campus vervoerd. Op 19 mei is de officiële onthulling.

Kunstenaar Joep van Lieshout maakte het object ter ere van het zestigjarig jubileum van de UT. In eerste instantie zou het kunstwerk in november vorig jaar worden onthuld. Maar die deadline werd vanwege nijpende materiaaltekorten niet gehaald. Vooral koper was vrijwel nergens te krijgen. Inmiddels is het kunstwerk grotendeels gereed. Het vervoer naar de campus zorgt volgens het persbericht voor een spannende nacht: het is één van de grootste kunstwerken die Atelier Van Lieshout heeft moeten vervoeren. Na het transport wordt The Head op de campus vervolmaakt voor de officiële onthulling op 19 mei.

Van Lieshout kwam na een oproep van de UT voor het maken van het lustrumkunstwerk als winnaar uit de bus. Zijn kunstwerk The Head is een hoofd van bijna tien meter hoog, waarop bezoekers kunnen klimmen om vanaf een platform over de campus uit te kijken. Kunstenaar Van Lieshout maakte wereldwijd furore met zijn objecten op de grens van beeldende en toegepaste kunst, die niet zelden voor controverse zorgden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.