Storm Eunice zorgt voor flinke schade op UT-grond

| Redactie

De UT kwam niet ongeschonden uit storm Eunice. Meerdere studentenwoningen aan de Calslaan liepen waterschade op en een gevel aan de Spiegel raakte los.

‘Door goede voorzorgsmaatregelen konden we erger voorkomen’, zegt André de Brouwer, contractmanager terrein bij Campus & Facility Management. Ondanks de voorzorgsmaatregelen zag hij dat bij enkele studentenwoningen aan de Calslaan – in beheer van woningcorporatie De Veste – water naar binnen liep. Met een pomp wordt het water naar buiten gewerkt.

Ook in de kantoortuin van de dienst Marketing & Communicatie in de Spiegel ontstond waterschade en een vliesgevel in datzelfde gebouw raakte los. ‘De constructie wordt nu gecheckt om te beoordelen hoe erg de schade is’, aldus De Brouwer. Ook moesten bij Boerderij Bosch enkele dakpannen het ontgelden en de bijenkasten verloren door de windstoten enkele dakonderdelen.

Overal in het land braken grote bomen vrijdag af, maar volgens De Brouwer viel dat op de campus mee. ‘Een paar kleine boompjes vielen om. Door goede voorzorgsmaatregelen konden we erger voorkomen.’