Coronacrisis doodsteek voor Stukafest Enschede

| Rense Kuipers

De stichting Stukafest Enschede heeft besloten zichzelf op te heffen, als gevolg van de coronacrisis en gebrek aan bestuurders. Dat kondigden de initiatiefnemers van het Enschedese studentenkamerfestival gisteravond aan op sociale media.

Redenen voor het opheffen zijn de moeizame zoektochten naar bestuurlijke opvolging de afgelopen jaren. Maar bovenal kon het studentenkamerfestival de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. De laatste editie van Stukafest Enschede dateert van 14 februari 2020.

Die oorzaken bij elkaar opgeteld zorgden ervoor dat de stekker uit Stukafest Enschede gaat. ‘We snappen dat alle betrokkenen dit enorm jammer zullen vinden, en die mening delen wij ook’, laten de initiatiefnemers weten. ‘Echter is het een weloverwogen keuze geweest, en volgens ons nu de beste oplossing.’

Herstart?

Tijdens Stukafest gingen bezoekers langs bij lokale studentenhuizen, waar ze verschillende – en vaak verrassende – acts voorgeschoteld kregen, zoals goochelaars, singer-songwriters, naaktmodellen, paaldansers, poëzie en countrymuziek.

Volgens de initiatiefnemers hoeft de opheffing niet het definitieve einde van Stukafest Enschede te betekenen. ‘Indien iemand in de toekomst kans ziet voor een herstart, kan contact worden opgenomen met Stichting Stukafest Nederland.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.