Caroline Gevaert lid Jonge Akademie

| Redactie

Caroline Gevaert, universitair docent bij de faculteit ITC, is één van de tien nieuwe leden van de Jonge Akademie. Haar termijn van vijf jaar gaat officieel in op 22 maart.

Photo by: Fokke Eenhoorn

De Jonge Akademie is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Het is een platform van jonge onderzoekers uit verschillende disciplines, met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

De Jonge Akademie telt vijftig leden; ieder jaar stromen tien leden in en uit. Gevaert is één van die tien nieuwe leden en vergezelt collega-UT’er Jeroen Leijten, die sinds vorig jaar lid is. Gevaert houdt zich in haar onderzoek bezig met het beter – en verantwoord – in kaart brengen van sloppenwijken, met behulp van 3D-beelden, drones en algoritmes. Eind vorig jaar kreeg ze een Veni-beurs van onderzoeksfinancier NWO.

Als lid van de Jonge Akademie wil Gevaert zich inzetten voor zich ‘samenwerking met onderzoekers in ontwikkelingslanden, inclusie, en alternatieve carrièrepaden voor jonge onderzoekers’, zo staat op de website van de KNAW.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.