Nieuws gemist? In Memoriam Tjeerd Plomp & interview Bo Arends

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

UT-studente Bo Arends (22).

Campus Magazine #4

De vierde editie van Campus Magazine is er. Duik de geschiedenisboeken in met een verhaal over 60 jaar UT, lees het diepte-interview met David Fernandez Rivas, of een reportage over vaccinatiebereidheid en de Experivan van het BMS Lab... Dat en nog veel meer, lees je via onderstaande link.

In Memoriam: Tjeerd Plomp

Een echte verbinder, een zendeling die kon luisteren en bovenal een uitzonderlijk goed mens. Emeritus hoogleraar Tjeerd Plomp was een van de grondleggers van de faculteit Toegepaste Onderwijskunde in Twente. Hij overleed onlangs op 83-jarige leeftijd.

Lees hier meer

Krachtpatser met een ijzeren discipline

UT-studente Bo Arends (22) zette afgelopen zomer twee prachtige prestaties neer, met medailles op het EK en WK powerliften voor studenten. Een interview over routine, discipline en goed zorgen voor je lichaam. ‘Ik geef alleen tijdens wedstrijden alles.’

Lees hier meer

Op de barricade

Ook wetenschappers kijken wel eens tv en heus niet alleen The Big Bang Theory. Zo bleef ik laatst hangen bij College Tour waarin Jan Terlouw door studenten werd geïnterviewd. Hij is wetenschapper, maar ook politicus en schrijver. Hij meent dat hij als schrijver de meeste impact heeft. Een les die ik in mijn oren knoopte, aldus columnist Femke Nijboer.

Lees hier meer

List P-Nut vervangt Dik Schipper in Uraad

De nieuwe partij List P-Nut krijgt vanaf 1 oktober een zetel in de universiteitsraad. Dik Schipper, die namens eenmanspartij ET een zetel had, gaat vandaag met emeritaat. De vacante zetel wordt ingenomen door promovendus Anton Atanasov.

Lees hier meer

The scientist and the journalist

How do teachers ensure that the penny drops for their students? Often through the use of imagery. In the series 'Lessons in imagination', science journalist and illustrator Enith Vlooswijk shows exactly how they do that. In this seventh episode, Anne Dijkstra, assistant professor of communication sciences, talks about the dynamics between scientist and journalist.

Read more

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.