Alumni Talks keert na jaar afwezigheid terug

| Redactie

Als de coronamaatregelen het toestaan beleeft Alumni Talks vrijdag 1 oktober de vierde editie. Vanwege de pandemie ging er vorig jaar een streep door het evenement. Drie alumni, Jonathan Bennink, Peter Riezebos en Rutger Rienks, bespreken in het Amphitheater het verloop van hun carrière.

Bennink vergaarde bekendheid door zijn rol als ‘brickmaster’ in het televisieprogramma LEGO Masters. Als Lead Designer is hij zes jaar werkzaam bij de LEGO Group in Denemarken. Bennink studeerde Industrial Design aan de UT van 2003 tot 2010.

Kunstenaar, schrijver en wetenschapper Peter Riezebos vertaalt van jongs af aan ervaringen met zijn depressie, Asperger en ADHD naar schilderijen, tekeningen en gedichten. In zijn boek ‘Van Mavo tot Harvard’ doet hij aanbevelingen hoe het onderwijs beter kan aansluiten bij de individuele student. Het werk van Riezebos, die tussen 2006 en 2014 aan de UT studeerde, is te zien in galerijen over de hele wereld.

Update: Martha Riemsma, hoofdredacteur bij de TC Tubantia, stond ook op het programma als spreker, maar moest afzeggen. Voor haar heeft de organisatie in de persoon van Rutger Rienks (INF’02 / PhD’07) vervanging gevonden. Rienks is een van de belangrijkste voorvechters van data-gedreven denken in Nederland. Als student was hij co-founder van UT-spinoff Akyla, een ontwikkelaar van online services voor uitzendbureaus. Hij promoveerde in 2007 in het machinaal waarnemen van menselijk gedrag en werkte daarna bijna acht jaar voor de Nationale Politie in het intelligence domein. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.