Prikbus GGD mag niet naar Fontys in Venlo

| HOP, Josefine van Enk

Een prikbus van de GGD is niet welkom op de campus van Fontys in Venlo. De vaccinatiecampagne 'heeft niks met school te maken', vindt directeur van de Fontys International Business School Bram ten Kate.

Dat zegt hij tegen hogeschoolmedium Bron. Een prikbus maakt het studenten makkelijker om zich te laten vaccineren, omdat ze daar zonder afspraak kunnen binnenlopen.

Privézaak

Halverwege september zou de prikbus naar de campus in Venlo komen. Dat gaat na bezwaar van Fontys-directeur Ten Kate niet door. Ten Kate vindt dat Fonys zich 'helemaal niet met dit soort vraagstukken moet bezighouden'.

Studenten hebben al een persoonlijke vaccinatie-uitnodiging gehad van de GGD, verder vindt Ten Kate het 'een privézaak'. De berichten over de effectiviteit op lange termijn noemt hij ook 'nogal alarmerend'.

Het college van bestuur van Fontys besloot maandag ‘vanuit het oogpunt van eenheid’ op geen enkele campus een prikbus toe te laten. Dat is opvallend, want het ministerie had het hoger onderwijs 'met klem' verzocht om met de GGD te overleggen over de inzet van prikbussen.

Vaccineren

Sinds dit studiejaar kunnen studenten weer naar de campus komen en is de 1,5 meter afstand afgeschaft. Daarom is het belangrijk dat studenten zich laten vaccineren en de gratis zelftests gebruiken, zei demissionair minister Van Engelshoven bij de opening van het studiejaar bij Zuyd Hogeschool.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.