Campagne ‘Ben je oke?’ na petitie UT-student

| Redactie

Dankzij de petitie die UT-studente Myrthe van der Houwen vorig jaar startte tegen seksuele intimidatie in de stad, sluit de gemeente Enschede zich aan bij de landelijke ‘Ben je oké?’-campagne.

UT-studente Myrthe van der Houwen.

In juni kreeg haar petitie ook al een vervolg. Toen nam de Enschedese gemeenteraad een voorstel aan om het naroepen en andere vormen van straatintimidatie te verbieden.

Petitie

In de zomer van 2020 startte de psychologiestudente de petitie om seksuele intimidatie op straat aan de kaak te stellen. Naroepen, nafluiten en andere vormen van intimidatie waren in de Enschedese binnenstad eerder regel dan uitzondering, vertelde ze. Haar petitie werd meer dan 17.500 keer ondertekend. Van der Houwen deed haar verhaal in diverse media en kreeg veel bijval, ook vanuit de (landelijke) politiek.

Daar komt nu de publiekscampagne ‘Ben je oké?’ bij. Een campagne met een video, waarin inwoners van Enschede vertellen over straatintimidatie. De campagne van Rutgers, een kenniscentrum voor seksualiteit en seksuele gezondheid. zorgt ook voor posters op straat en op toiletten in de horeca en vraagt aandacht via sociale media. Ook spoort het centrum Enschede studentenverenigingen en horecagelegenheden aan om preventieve maatregelen te nemen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.