Julianapenning voor Marijke Schmand

| Redactie

Marijke Schmand is woensdagmorgen door collegelid Mirjam Bult onderscheiden met de Julianapenning. De penning is voor mensen met grote verdiensten voor de UT. Schmand was tot vorig jaar directeur van het U Parkhotel.

Photo by: Arjan Reef

In 1987 begon Schmand als resident manager bij het nieuwe Internationaal Congres- en Studiecentrum (ICSC) op de campus. Al gauw klom ze op tot hotel manager. Twee jaar later werd Schmand aangesteld als directeur van het tot Drienerburght omgedoopte conferentiehotel.

Als directeur van de Drienerburght was Schmand nauw betrokken bij de oprichting van het nieuwe conferentiehotel op de campus, het U Parkhotel. Eind 2020 zwaaide Schmand af als directeur van het U Parkhotel na een bewogen coronajaar. Ze werd opgevolgd door Sylvester Ponsen.

Schmand ontving de Julianapenning tijdens een afscheidsmomentje in het U Parkhotel, dat vanwege de coronacrisis was uitgesteld. Daar werd ook bekend dat de boardroom, een luxe vergaderzaal op de bovenste etage het hotel, is vernoemd naar Schmand. 

Foto: bij de onthulling van de Marijke Schmand boardroom vandaag.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.