Aantal besmettingen na feest Audentis loopt op

| Stan Waning

Het aantal coronabesmettingen dat te linken is aan het feest in de sociëteit van Audentis afgelopen vrijdag is opgelopen naar 29. De studentenvereniging verlengt daarom de sluiting van de soos en ’t Gat in de Markt tot en met zondag.

De GGD Twente kon afgelopen dinsdag zeven positieve tests koppelen aan het feest, bezocht door zo’n 500 mensen. Nu zijn dat er dus 29. Uit bron- en contactonderzoek blijkt dat dertien van die besmettingen daadwerkelijk op het feest zijn opgelopen. ‘Zestien personen waren vrijdag ook op die locatie, maar het is niet duidelijk of zij daar besmet raakten’, laat een woordvoerder van de GGD weten.

De oplopende besmettingscijfers zijn volgens de gezondheidsdienst te verklaren omdat veel feestgangers gemeenschappelijke contacten delen, waardoor de herkomst van een besmetting niet altijd te herleiden valt. GGD Twente trof in het bron- en contactonderzoek nog geen directe link met de brandhaard bij discotheek Aspen Valley aan.

Voorzorg

Aanvankelijk hield Audentis de sociëteit en ’t Gat in de Markt tot en met woensdag gesloten. Seb Mol, penningmeester van Audentis, geeft aan dat het verlengen van die sluiting vooral uit voorzorg is. ‘Het is goed voor de gemoedstoestand van iedereen om de sluiting met een paar dagen te verlengen. Van de GGD hoefde dat niet, maar het lijkt ons toch verstandig. De kroegavond van vanavond gaat daarom niet door en er vervalt ook een bijeenkomst voor de introductie.’

De studentenvereniging hoopt dat de besmettingspiek is bereikt en kijkt volgende week verder. Het Audentis-bestuur hoopt bij volgende feesten corona buiten de deur te houden. ‘We gaan nog strenger controleren op QR-codes en willen dat mensen zich op de dag zelf nog laten testen, in plaats van 40 uur van tevoren.’ 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.