Thom Palstra nieuw lid bestuur NWO-TTW

| Redactie

Thom Palstra, oud-rector magnificus van de UT, treedt toe tot het bestuur van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). Hij is per 1 september benoemd.

Photo by: Arjan Reef

Vorig jaar nam Palstra afscheid als rector van de UT. Hij is nog altijd verbonden aan de universiteit als hoogleraar vastestofchemie. Voor zijn rectoraat was Palstra wetenschappelijk directeur van het Zernike Institute for Advanced Materials in Groningen. Ook werkte hij korte tijd voor Shell en daarna voor AT&T Bell Laboratories in de VS.

Palstra pleit als nieuw lid van het bestuur van NWO-TTW (voorheen Technologiestichting STW) voor het formuleren van lange termijn-doelen binnen toegepast en technisch onderzoek door wetenschap en bedrijfsleven, zo valt te lezen in het persbericht over zijn aanstelling. ‘Wetenschappers kunnen dan rekenen op een betrouwbare lange termijn-onderzoeksstrategie, zodat ze niet van project naar project hoppen.’

Naast Palstra treedt ook Richard van de Sanden toe tot het bestuur van NWO-TTW. Hij is hoogleraar toegepaste natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en wetenschappelijk directeur van het Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems (EIRES). Palstra en Van de Sanden zorgen voor een aanvulling van het bestuur en de invulling van de positie van Paulien Herder, die is benoemd tot decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft.