Afstuderen op de campus mag weer

| Redactie

De UT gaat verder versoepelen. Het is vanaf 1 juni weer mogelijk afstudeerplechtigheden te houden op de campus. Ook is er meer ruimte voor zelfstudie, sport en cultuur.

Dat laat de UT weten in een mail aan medewerkers en studenten naar aanleiding van de recent aangekondigde versoepelingen. Opleidingen kiezen zelf of ze afstudeerplechtigheden fysiek op de campus of digitaal houden. Sinds een aantal weken kunnen ook promoties weer deels op de campus worden gehouden. Voor studeren op de campus komt eveneens meer ruimte: in de komende periode zijn er meer projectruimtes beschikbaar. Thuiswerken blijft nog wel de norm. Ook is reizen naar het buitenland tot 1 juli volgens de UT ‘niet wenselijk’.

Sport en cultuur

Stap twee van het openingsplan van de overheid geeft ook meer ruimte voor sport en cultuur op de campus. De faciliteiten van het Sportcentrum, waaronder de fitnessruimte, worden (deels) heropend. In het openluchttheater kunnen bovendien weer voorstellingen worden gehouden voor maximaal dertig bezoekers. Ook zijn op een aantal plekken, zoals bij het Sportcentrum, de terrassen heropend.

Om het hoger onderwijs zo veilig mogelijk te ‘heropenen’, stelt het kabinet coronazelftests beschikbaar. Studenten en medewerkers van de UT kunnen deze gratis bestellen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.