UT-studenten helpen scholieren richting diploma

| Redactie

UT-studenten van Pre-U gaan helpen om leerachterstanden bij eindexamenkandidaten weg te werken. Pre-U sloot zich aan bij ‘StudenteninzetopSchool’, een platform dat studenten koppelt aan scholieren voor één-op-één bijles.

Archiefbeeld: scholieren begeleid door Pre-U.

Pre-U draagt studenten aan vanuit het PAL-project (Persoonlijk Assistent Leraar). Die studenten zijn getraind en hebben ruime ervaring in het verzorgen van examentrainingen, gast- en bijlessen.

Zij draaien mee in het nieuwe netwerk StudenteninzetopSchool, dat de studenten koppelt aan scholieren voor één-op-éénbijlessen, in verschillende vakken en studievaardigheden. De bedoeling is dat het mes aan twee kanten snijdt: middelbare scholieren krijgen hulp richting hun diploma en studenten lopen misschien wel warm voor een carrière als docent.

Geld vanuit ministerie

Het netwerk maakt dankbaar gebruik van de tientallen miljoenen euro’s die het ministerie van OCW onlangs beschikbaar stelde, specifiek voor de bijlessen van examenleerlingen. Scholen die gebruikmaken van het netwerk zijn 27,50 euro per uur kwijt, vanuit de door OCW beschikbaar gestelde gelden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.