Marijke Schmand zwaait af als directeur U Parkhotel

| Jelle Posthuma

Marijke Schmand vertrekt eind dit jaar als directeur van het U Parkhotel. Ze werkte ruim dertig jaar in het hotelwezen op de campus. Eerst in de Drienerburght en de laatste twee jaar bij het nieuwe U Parkhotel.

Photo by: Arjan Reef

In 1987 begon Schmand als resident manager bij het nieuwe Internationaal Congres- en Studiecentrum (ICSC) op de campus. Al gauw klom ze op tot hotel manager. Twee jaar later werd Schmand aangesteld als directeur van het tot Drienerburght omgedoopte conferentiehotel. ‘Het hotel was een van de eerste uitingen van de UT als ondernemende universiteit’, blikte Schmand in 2018 terug.

In haar functie als directeur van de Drienerburght was Schmand nauw betrokken bij de oprichting van het nieuwe conferentiehotel op de campus, het U Parkhotel. In 2019 opende het gloednieuwe hotel, met volwaardige keuken en 72 kamers, haar deuren in de gerenoveerde Hogekamp. ‘In niets te vergelijken met de Drienerburght’, zei Schmand er trots over.

Nu, ruim één jaar na de officiële opening van het U Parkhotel, zwaait Schmand eind dit jaar af als directeur. Ze gaat met prepensioen omwille van ‘persoonlijke overwegingen’. De wervingsprocedure voor haar opvolger is inmiddels gestart.


Marijke Schmand werd regelmatig geïnterviewd door U-Today. Lees hier over haar jaren bij de Drienerburght, de verhuizing naar het U Parkhotel en de toekomst voor het nieuwe hotel in de Hogekamp. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.