Solar Boat Twente helpt scholieren

| Rense Kuipers

Veertien middelbare scholieren bouwen de komende maanden een nieuwe zonneboot, op initiatief van Solar Boat Twente. Het Stedelijk Lyceum Kottenpark en het studententeam slaan de handen ineen voor deelname van 'Young Solar Boat Twente' aan de eerste race in mei.

De bijeenkomst vorige week in het DesignLab.

Een week geleden kwamen de scholieren naar het DesignLab om samen met de studenten de eerste stappen te zetten naar de zonnerace genaamd Young Solar Challenge. Die competitie bestaat uit drie races, waarvan de eerste op 10 en 11 mei plaatsvindt.

Bouwpakket

De scholieren ontvangen een compleet bouwpakket dat ze in elkaar moeten zetten. Tegelijkertijd krijgen ze de schone taak om alle organisatorische zaken op orde te krijgen. Begeleiding is er vanuit twee leraren en waar nodig ondersteunt het volwassen Solar Boat Twente. ‘Voor advies en hulp kunnen ze altijd bij ons terecht’, zegt teamleider Xavier Roosendaal. ‘Maar het grootste gedeelte doen ze echt zelf. Dat is ook het hele idee van het project.’

Solar Boat Twente doet overigens mee aan een andere competitie, Solar Sport One. Afgelopen november presenteerde het team zijn ontwerp. De eerste race in die competitie staat gepland voor 15 en 16 mei.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.