Drie beurzen samen met Münster

| Redactie

Opnieuw zwengelt de UT de samenwerking met de universiteit van Münster aan. Met drie gezamenlijke onderzoeksbeurzen à 80 duizend euro willen beide universiteiten het partnerschap intensiveren en zich internationaal beter op de kaart zetten.

De beurzen zijn beschikbaar voor alle onderzoekers van de UT en de nabijgelegen WWU uit Münster. In het bijzonder voor onderzoekers die al onderling samenwerken en samen een nog grotere impact willen maken. De universiteiten trekken elk 120 duizend euro uit voor deze ‘WWU-UT Collaboration Grants’.

Het is een vervolg op de in 2018 ingezette stimulans in gezamenlijk onderzoek, en een verdere invulling van de strategische samenwerkingsagenda met WWU. Volgens David Pho, beleidsadviseur internationale betrekkingen, kijken de UT en Münster waar nog meer gezamenlijke kansen liggen. ‘In december zijn we van plan om met de rector, decanen en WD’s Münster te bezoeken, om samen met de WWU ambities te formuleren en te komen tot lange-termijn strategische doelstellingen voor onderzoek, onderwijs en valorisatie’, aldus Pho.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.