UT haalt banden met Münster aan

| Redactie

De UT gaat meer samenwerken met de universiteit van Münster. Onderdeel daarvan zijn drie onderzoeksprojecten, geleid door wetenschappers aan weerszijden van de grens.

Beide universiteiten steken 80 duizend euro in de drie projecten. Daarvan betalen zowel de UT als de Westfälische Wilhelms-Universität (WWU) de helft. Vanuit de UT zijn wetenschappers Wilfred van der Wiel, Srirang Manohar, Riemer Slart en Mark Huijben betrokken. ‘Beide universiteiten werkten eerder al op meerdere vlakken samen, maar gezamenlijke onderzoeksprojecten als deze zijn nieuw’, aldus Van der Wiel.

De versterkte samenwerking ligt volgens de hoogleraar nano-elektronica voor de hand omdat de WWU voor de UT de dichtstbijzijnde universiteit is. ‘Ook vullen we elkaar goed aan omdat de UT over een infrastructuur beschikt die Münster niet heeft en omgekeerd. Daarnaast heeft Münster een groot academisch ziekenhuis en het ijzersterke Max Planck-instituut.’ Een extra voordeel volgens Van der Wiel is dat de UT door de samenwerking makkelijker in aanmerking komt om financiering uit Duitse onderzoeksprojecten te krijgen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.