Incubase helpt ondernemende student op weg

| Frederike Krommendijk

In de Bastille komt een incubator voor start-ups: Incubase. Studenten die een onderneming willen beginnen, vinden hier vanaf november niet alleen werkplekken en evenementen, maar kunnen er ook professionele hulp krijgen van onder andere Novel-T.

Photo by: RIKKERT HARINK

‘Een gym voor entrepreneurs, waar je naar toe kunt als je aan je onderneming wilt werken’, noemde bestuurslid van de Student Union Jeroen Bos de nieuwe aanwinst op de Entrepreneurial Day. Hij onthulde ook het logo van Incubase.

Op zo’n 800 vierkante meter in de Bastille worden de komende maanden zo’n honderd plekken ingericht om te werken, te programmeren en te vergaderen. Er zijn altijd professionals aanwezig om te helpen. De tarieven van de werkplekken zijn laag.

Schetsen: Zo moet Incubase eruit komen te zien.

Wat nog miste

‘We hebben als UT al een heel goede trackrecord als ondernemende universiteit. Maar wat nog miste, was een plek waar studenten in de eerste fase van hun ondernemerschap terecht kunnen voor professionele hulp, betaalbare werkplekken en activiteiten’, aldus Bos. ‘Ze vinden er straks een hele community, waar successen worden gevierd en links worden gelegd met bedrijven. In Incubase hebben we echt alle krachten gebundeld.’

De verbouwing is inmiddels begonnen, Incubase kan rond 1 november in gebruik worden genomen. De feestelijke opening is gepland op 25 november. Een website is er al.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.