Vijftien extra PDEng’ers voor regionale bedrijven

| Rik Visschedijk

De UT wil op korte termijn vijftien PDEng’ers opleiden. Dat staat in het Projectenboek Twente, een investeringsinitiatief van de provincie Overijssel dat onlangs verscheen. De nieuwe technologisch ontwerpers moeten het regionale bedrijfsleven helpen bij digitale transformatie en geavanceerde productie.

Photo by: Rikkert Harink

De provincie wil 210 miljoen investeren in ‘kansen voor Overijssel’. Onderdeel daarvan is om extra PDEng’ers op te leiden voor de gebieden ‘digitale transformatie’ en ‘advanced manufacturing’. Dat is volgens de provincie nodig, omdat vooral het midden- en kleinbedrijf niet genoeg geld kan stoppen in deze ontwikkelingen. Een PDEng-student aannemen is niet goedkoop: het bedrijf betaalt doorgaans zo’n zeventig mille aan de tweejarige opleidingskosten.

Die bedrijven zijn, zo staat in het projectenboek, op zoek naar hoogwaardig geschoold personeel dat  nieuwe en vaak complexe innovaties in hun onderneming kan ontwikkelen. En daar komen de extra PDEng’ers om de hoek. Zij moeten een impuls geven aan het Twentse hightech bedrijfsleven, zodat die de internationale concurrentie aankan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.