Hulscher gaat regering adviseren

| Redactie

UT-hoogleraar waterbeheer Suzanne Hulscher is voorgedragen als lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Daartoe stemde de ministerraad afgelopen vrijdag in. Hulscher wordt binnenkort officieel benoemd door koning Willem-Alexander.

Photo by: Arjan Reef
De diesrede van Suzanne Hulscher (2017).

Professor Hulscher to advise the government

UT professor water management Suzanne Hulscher has been nominated to join the Netherlands Scientific Council for Government Policy. Soon, king Willem-Alexander will officially appoint her as a member.

Hulscher zegt haar benoeming als een grote eer te zien. ‘Hierdoor komen voor mij wetenschappelijk onderzoek en de samenleving nog dichterbij elkaar, dat is erg belangrijk en tegelijkertijd nog altijd een uitdaging.’

De WRR is blij om Hulscher aan de gelederen toe te voegen. ‘Hulscher behoort tot de top in haar vakgebied en heeft als onderzoeker laten zien oog te hebben voor de maatschappelijke effecten. Hulscher brengt de technische en natuurwetenschappelijke disciplines binnen bij de WRR.’

Lange termijn

De WRR is een onafhankelijk adviesorgaan voor het regeringsbeleid en heeft als taak om de regering te informeren en adviseren over vraagstukken die van groot belang zijn voor de samenleving. De raad bestaat uit minimaal vijf en maximaal elf leden. Een benoeming geldt voor een periode van vijf jaar. Vanaf 1 april tot eind 2019 gaat Hulscher één dag in de week aan de slag voor de WRR, daarna twee dagen per week.