‘UT’er ben je voor het leven’

| Reinout de Jong

Het Alumni en Development Office houdt op vrijdag 30 november een reünie voor de lichtingen ’86 tot ’09. Oud-studenten kunnen meedoen aan een rondleiding over de campus en lezingen bijwonen. De dag eindigt met het bijwonen van de 57e dies natalis.

Het is de tweede editie van een grote alumni-reünie. Vorig jaar was er een terugkomdag voor de studenten die nog op de toenmalige Technische Hogeschool Twente zaten. Dat was, volgens Arianne Colenbrander, medewerker alumnibureau, een succes.

‘Er kwamen toen ruim 120 oud-studenten naar de campus om terug te blikken’, zegt ze. ‘Het was een nostalgische gebeurtenis, het deed de bezoekers goed om te zien hoe de campus er vandaag de dag uitziet. Maar vooral omdat er ook nog steeds wel veel hetzelfde is gebleven, zoals de campusgedachte. We verwachten dit jaar weer enthousiaste reacties, UT’er ben je namelijk voor het leven. We willen de band met onze alumni warm houden.’

Van reünie naar dies

Dit jaar valt de reünie samen met de 57e dies natalis. Geen toeval, volgens Colenbrander. ‘Het is niet altijd even makkelijk om zo’n dag bij te wonen als je bijvoorbeeld van ver komt of vrij moet vragen. Daarom hebben we het gekoppeld, dan kun je als bezoeker van de reünie meteen door naar de dies.’

Voor bezoekers is er de mogelijkheid om de dag te beginnen met een rondleiding over de campus. Na een kort ontvangst met een koffie of thee, wordt er samen met oud-hoofdredacteur van UTNieuws, Bert Groenman, teruggeblikt op belangrijke gebeurtenissen van de UT. Daarnaast zullen oud-rector Frans van Vught en Bernd Vinke, bestuurslid van het eerste Student Union-bestuur, terugblikken op het studentenleven en het publiek van de nodige anekdotes voorzien. Vervolgens vertellen verschillende medewerkers over de UT anno 2018, gevolgd door een lunch en de dies.  


Aanmelden voor de reünie? Dat kan hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.