David Reinhoudt benoemd tot erelid KNCV

| Jelle Posthuma

Emeritus hoogleraar David Reinhoudt is gisteravond door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) benoemd tot erelid. De benoeming was onderdeel van de jaarlijkse Avond van de Chemie in Den Haag.

Photo by: Nils van Houts

David Reinhoudt appointed honorary member of KNCV

Emeritus Professor David Reinhoudt has been appointed an honorary member by the Royal Netherlands Chemical Society (KNCV). The appointment was part of the annual Evening of Chemistry in The Hague that took place yesterday.

Reinhoudt is voormalig hoogleraar Supramoleculaire Chemie en Technologie aan de UT en was tot 2007 directeur van MESA+. Hij vormt samen met Ben Feringa, Roeland Nolte en Bert Meijer het zogenoemde Nederlands Gouden Kwartet op het gebied van supramoleculaire chemie, schrijft de KNCV in het laudatio. ‘Het viertal heeft een prominente rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze chemische discipline, waarmee ze Nederland internationaal op de kaart hebben gezet. Internationaal wordt Reinhoudt beschouwd als een van de grondleggers van de moleculaire erkenning.’

MESA+

Reinhoudt promoveerde in 1969 summa cum laude aan de TU Delft. In 1975 kwam hij naar Twente, waar Reinhoudt sinds 1978 hoogleraar Supramoleculaire Chemie en Technologie werd. Reinhoudt was in 1999 de oprichter van MESA+ en stond tot 2007 als wetenschappelijk directeur aan het roer van het UT-instituut. In datzelfde jaar nam hij na 32 dienstjaren afscheid van de universiteit. 

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.