Vluchtelingeninitiatief in race om ESF-Award

| Rense Kuipers

Het UT-initiatief Star/T, bedoeld voor vluchtelingen die willen ondernemen, is genomineerd voor een prijs van het Europees Sociaal Fonds. Het project is een van de tien genomineerde Nederlandse projecten voor de ESF-Award die 7 november wordt uitgereikt.

Refugee initiative in race for ESF Award

The UT initiative Star/T, intended for entrepreneurial refugees, has been nominated for a European Social Fund prize. The project is one of the ten nominated Dutch projects for the ESF Award that will be awarded on 7 November.

STAR/T helpt vluchtelingen in een zes weken durend programma om van idee tot onderneming te komen.  Het idee daarvoor komt uit de koker van zowel huidige als oud-UT-onderzoekers, te weten Juan Jauregui Becker, Laura Franco Garcia, Aard Groen en Jaap van Tilburg.

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is een subsidieprogramma dat werkgelegenheid ondersteunt en bijdraagt aan eerlijke arbeidskansen in Europa. De ESF-Award is bedoeld voor projecten die gebruik maken van ESF-gelden en bijdragen aan de doeleinden. Van de tien initiatieven gaan de vijf met de meeste stemmen door naar de finale. Het UT-project staat op momenteel met 241 stemmen op een vijfde plaats.

Stemmen kan via deze link.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.