NSE: tevredenheid UT-studenten stijgt

| Jelle Posthuma

De waardering van UT-studenten voor hun studie zit in een stijgende lijn. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). De UT behaalt een vierde positie landelijk, ten opzichte van een zevende positie vorig jaar.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De Nationale Studenten Enquête doet landelijk onderzoek naar de tevredenheid onder studenten van het hbo en universitair onderwijs. Slechts twee universiteiten, waaronder de UT, verbeterden dit jaar hun score. De anderen bleven gelijk of daalden licht. Landelijk waarderen studenten hun opleiding gemiddeld met een 4,05 (op een schaal van 1 tot 5). De gemiddelde score van de UT is gestegen van 4,08 naar 4,10 punten.

De bachelor technische natuurkunde scoort het best met een 4,6. Vorig jaar was de studie eveneens een van de hoogvliegers. Onderaan de lijst staat de master Health Sciences met een 3,4.

Thema's

In de NSE oordelen studenten over achttien verschillende aspecten van hun studie. Op 17 van de 18 thema’s scoort de UT beter dan vorig jaar. De grootste stijgers zijn de thema’s stage-ervaring (+0,12 naar 4,14) en internationalisering (+0,11 naar 3,48). Het aspect groepsgrootte oogst de meeste waardering onder Twentse studenten (met een 4,2).

De Nationale Studenten Enquête wordt jaarlijks gehouden onder studenten van het hbo en wo. Meer dan 270.000 studenten vulden dit jaar de enquête in.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.