Swapfiets komt naar Enschede

| Jelle Posthuma

Twee UT-studenten starten deze zomer een abonnementsdienst voor fietsers in Enschede: Swapfiets. Woensdag 23 augustus staan ze met honderd fietsen op de openingsmarkt van de Kick-In.

Enschede is de tiende Swapfiets-stad van Nederland. De studenten Selwyn Nypels (22) en Jeroen Jansen van Rosendaal (21), beiden in hun laatste jaar van de studie Creative Technology aan de UT, gaan de vestiging in Enschede leiden. ‘Als je een abonnement bij Swapfiets neemt, krijg je als student een degelijke omafiets voor 12 euro per maand’, vertelt Nypels. ‘Dat is inclusief een mobiele reparatiedienst’. De fietsen zijn te herkennen aan de blauwe voorband.

‘We richten ons op studenten’, zegt Nypels. Dat blijkt ook uit de locatie van de vestiging: tegenover de campus aan de Hengelosestraat. ‘Deze straat zorgt voor een goede verbinding met het centrum’, legt Nypels uit. Ook niet-studenten kunnen voor 15 euro bij Swapfiets terecht.

De abonnementendienst begon in Delft. ‘Ik verwacht dat er na de Delftse introductietijd alleen in deze stad al 3500 van onze fietsen rondrijden’, vertelt Steven Uitentuis van Swapfiets. ‘Het uiteindelijke doel is dat er in elk fietsenrek in Nederland één blauwe voorband staat.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.