Alumnus wint Prins Friso Ingenieursprijs

| Rense Kuipers

Alumnus Rick Scholte is verkozen tot Ingenieur van het jaar 2017. KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, reikte hem de prijs woensdagavond uit tijdens een evenement aan de TU Delft.

Photo by: Derde van rechts op de foto: Rick Scholte

Scholte (38) behaalde in 2004 zijn masterdiploma Electrical Engineering aan de UT. Na zijn promotieonderzoek aan de TU Eindhoven, richtte hij het bedrijf Sorama Sound Imaging op. Scholte ontwikkelde een geluidscamera, waarmee producenten oorzaken van geluidsoverlast bij hun producten kunnen opsporen.

Prinsessen aanwezig

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Ingenieur troefde de UT-alumnus de twee andere finalisten – Martin Baptist (Wageningen Marine Research) en Rolf Hut (TU Delft) – af. Omdat de prijs sinds 2015 de naam van wijlen prins Friso draagt, waren de prinsessen Mabel en Beatrix ook aanwezig bij de uitreiking.

‘Slimme en betaalbare oplossingen’

Volgens juryvoorzitter en KIVI-directeur Micaela dos Ramos weet Scholte de industrie en kennisinstituten ‘knap te verenigen’. ‘Met Rick Scholte hebben we een ingenieur in een vakgebied dat de komende jaren meer aandacht verdient. Hij blinkt uit doordat hij slimme en betaalbare oplossingen voor geluidsproblematiek weet te realiseren die impact hebben op zowel de volksgezondheid als veiligheid.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.